27 Temmuz 2012 Cuma

HER NEFİS BİR GÜN BİBER GAZINI TADACAKTIR!

Sayı ile yazıyoruz; 628 000
Şimdi de yazı ile; Altı yüz yirmi sekiz bin
600 000 - Altı yüz bin, 20 000 - yirmi bin, 8 00 - sekiz bin! Tam tamına 628 bin ton!

Ne olduğunu merak ediyorsanız bu sayının, tabi ki Türkiye'nin kuru fasulye ihracat miktarı değil. Bu binli-minli, tonlu-monlu ifade Türkiye'nin son 12 yılda ithal ettiği biber gazı miktarı. Evet tam 12 yıldır su içmemişiz, hava almamışız da biber gazı yemişiz. Üstelik bu kadar biber gazının nereden alındığı ve kimlere verildiği muamma!

Bu olayın ortaya çıkışı şöyle; CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya 2000 yılından bu yana ne kadar gaz bombası ithal edildiğini, bunlara ne kadar harcandığını ve kimlere satıldığını sordu. Gelen yanıtta AKP hükümetinin 12 yıl boyunca kendi yurttaşına 628 bin ton biber gazı ve göz yaşartıcı gaz sıktığına ilişkin bilgiler yer alırken bu gazların kimin ithal ettiği ve kimlere satıldığı konusu “ticari sır” niteliği taşıdığından yanıtsız bırakıldı. Yazıcı’nın verdiği yanıta göre en fazla gaz ithalatı 115.232.46 kg ile 2005 yılında yapılmış ve 12 yılda toplam 21 milyar 269 milyon 124 bin 81 dolarlık bir bütçe ayrılmış. 

Oran, Yazıcı’nın yanıtını BirGün gazetesine şöyle değerlendirdi: “Bu ülkenin yurttaşlarına 12 yılda tam 628 tonluk biber gazı ve göz yaşartıcı gaz sıkılmış. AKP döneminde hükümeti protesto eden her gruba, şiddet göstermeseler de su gibi gaz sıkmalarının nedeni anlaşıldı. Kilosu 33 dolara geldiği için anlaşılan ucuz bulmuşlar. Van’da canını malını kaybetmiş depremzedeye bile copunu, biber gazını kullanmaktan sakınmayan bir kolluk kuvvetini ve artık kırdığı potlarla halk kahramanı haline gelen İçişleri Bakanını, Başbakanı bu ülke asla unutmayacak. Hükümet ne yaparsa yapsın, biber gazı da sıksa göz yaşartıcı da kullansa yurttaş artık her geçen gün gerçekleri daha iyi görüyor. Hükümetin işine gelmeyen her konuda 'ticari sır' gerekçesine sığınmasını da kınıyorum. Bu gazı kim ithal etti ve kimlere sattı, bir milletvekili niçin öğrenemez bunu. Hani nerede o AKP'nin durmadan söylediği milli irade, parlamenter demokrasi?"

Aman efendim biz daha ne diyelim... AKP rekordan rekora koşuyor olimpiyatlara rekor katılım derken, halka rekor biber gazı sıkımı olduğunu da öğrendik ne şahane ne şahane! Sonra bunlara derler ki; 'muhafazakar demokrat'. Bunun neresi demokrat? Bunlar bildiğin psikopat!

Ama suç yine bizde. Neden mi? Arkadaş ıslıklarla, alkışlarla bildiğin silahlı kalkışma yapıyorsun, sonra halkı isyana teşvik eden halaylar çekiyorsun, bir de TC'yi yıkmaya yönelik oturma eylemleri var ki tam biber gazlık. Tabib Odası, Kimya Mühendisleri Odası biber gazı kimyasal silah diyor ama olsun. Zaten AKP'de doğruları söyleyenlerle bie iç savaş yaşıyor. Bu nedenle bize her şey mubah!Az tasarruflu olsak devlet, millet kalkınacak ama yok...

Her nefis bir gün biber gazını tadacaktır! Ki gördük tadıyorlar da Kürdü, Fenerbahçelisi, Emekçisi ve işçisi tattı bu meredi. Bizim buradan yetkililere bir önerimiz olacak. Bizce bu meret bağımlılıkta yapıyor. Araştırsınlar görsünler. Yoksa bu kadar biber gazı neden kullanılır? Yoksa bu kadar insan neden sürekli biber gazı yemek için uğraşır. Ya da bir ihtimal daha var; AKP faşisttir ve emrinde ki imamın ordusu da sahibi gibi faşisttir. Ve bu kadar insana zulüm etmek her doğruluk ve adalet çığlığını bastırmak içindir. Tabi şu nokta sabit bu biber gazını yiyenler bağımlı. Ama biber gazının değil. Onlar doğruluğun, adaletin ve insanlığın bağımlısıdır. Ve bunlar için herşeyi göze alırlar. Sizin o tonlarca biber gazınız da vız gelir tırıs gider!



   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder