27 Ekim 2012 Cumartesi

BAŞKA BİR EĞİTİM MÜMKÜN !

Giderek artan neoliberal politikaların tüm yaşam alanlarına nüfuz ettiği, eğitim sağlık gibi en temel hakların dahi piyasalaşırıldığı, gerici hegemonyanın derinleştirildiği bir dönemden geçiyoruz. Kuşkusuz ki bu süreç, etkisini ve devamlılığını gençler sayesinde sağlayabilmektedir. Bu da beraberinde, toplumun gericileştirilmesine karşı sesini yükselten, geleceğini kazanma mücadelesinde özne olabilen gençlerin var olduğu gerçeğini getirir. Ancak hem Türkiye’de hem dünyada gelişen bu tepkilerin, örgütlü bir mücadele alanına kanalize edilemiyor oluşu, bu tepkilerin ‘savunma’ halinde kalmasına, akabinde de sönümlenmesine neden olmaktadır.

Eğitim Sen’in üyelik sağladığı eğitim fakültesi öğrencileri olan bizler, mücadelemize ortak olmak isteyen tüm gençlerle birlikte, bu iradeyi ve tepkiselliği örgütlü bir mücadele hattına dönüştürecek alanları belirlemek için ‘Genç Eğitimciler’ olarak yola koyulduk. Genç Eğitimci çalışması, geniş bir gençlik kesimini içine alarak ‘söz, karar hakkı’ mekanizmalarını kurması, gençliğin kendi kürsüsünü oluşturup sorunlarını tartışması ve çözüm üretmesi için önemlidir. Bu anlamda, Eğitim Sen in desteğiyle çıkardığımız gençliğe yönelik ‘Arkadaş Dergisi’, bu çalışmanın yaygınlaşması ve sürekliliği açısından önemli araçlarımızdan, ürünlerimizden biridir. Dergimizin; amfilerin, üniversitenin asıl sahipleri olan bizlerin sesi olması, çalışmalarımızla büyüyeceğimiz yolda aşama katetmemizi sağlayacaktır.

Mesleğine ve geleceğine sahip çıkan, herkes için parasız eğitimi savunan, eğitimin özgürleştirilmesini, sorgulayan özgür nesiller yetişmesini isteyen, çocuk işçilere, çocuk gelinlere, zorunlu-seçmeli din dersi baskısına, daha az atamayla daha fazla işsizliğe hayır diyen tüm gençleri, geleceğin tüm öğretmenlerini Genç Eğitimciler’le mücadeleye çağırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder