27 Ekim 2012 Cumartesi

BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTELİM

Her taraftan savaş çığlıkları yükselirken bir baktık ki mecliste savaş tezkeresi çıkmış, peki biz zaten bir savaşta değilmiydik. Televizyonlarda gece boyunca tartışılan savaş konusundan tutalım, Akçakale’de patlatılan bomba derken aslında biz bu savaşın çoktan bir tarafı olmuştuk.

Sürece biraz daha yakından bakarsak; Ortadoğu’da Arap Baharıyla başlayan dalgalanma süreci kısa bir süre içerisinde bugün emperyalizmin isteği doğrultusunda tetiklenen bir mezhepsel savaşa dönüştü. Türkiye ise bu süreçte emperyalizme göbekten bağımlı bir ülke olarak üzerine düşen görevi aktif bir şekilde yerine getirdi. Ve bu sürecin bir yansıması olarak mecliste AKP ve MHP ittifakı ile alınan tezkere kararı bugüne kadar örtülü bir savaşın içinde olduğumuz Suriye için fiili müdahale kapılarını açmış oldu.

BU SAVAŞI İSTEMİYORUZ!
AKP’nin emperyalizmin taşeronluğuna soyunduğu bu savaşı istemiyoruz. Birkaç savaş çığırtkanının halkın onayını almaksızın kapalı kapılar arkasında almış olduğu karar yoksul halk çocuklarını ölüme sürüklemekten başka bir şey ifade etmez. Biz biliyoruz ki bu savaşta ne o tezkereyi onaylayan milletvekillerinin çocukları ne de sermayedarların çocukları olacaktır.

HALKLAR KARDEŞTİR!
Daha önce dış politikada sıfır sorun hedefleyen AKP hükümeti bugün sermayenin güdümünde Türkiye ve Suriye halklarını karşı karşıya getirmektedir. Akçakale’de patlayan bombanın faili ve Suriye halklarını katili emperyalist ABD ve taşeronu AKP hükümetidir.

BU OYUNU BİZ BOZACAĞIZ!
AKP'nin savaş politikasının bölge halklarını çözümsüzlüğe ulaştırdığı bir gerçektir ve savaşı halkların barış şiarı bitirecektir. Sermayenin oyununa karsı yoksul halkların direnci barışın sesini yükseltecek ve zafer emperyalizmin kirli politikalarına kafa tutan halkların olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder