1 Ekim 2012 Pazartesi

BU DAVET BİZİM!

Yine bir öğretim yılının başındayız... Bu yılda kim bilir ne gibi maceralar, ne gibi sınavlar ve ne gibi saçmalıklar bizi bekliyor. Yeni bir yıl başlarken Bi Haber Fanzin'de yeni bir şeyler getirmek gerek diye düşünüyoruz. Tabi bizim yazıları yazan bir İhtiyar Heyetimiz mevcut, onlarında akıllarında bir şeyler var ama asıl yeniliği hitap ettiğimiz insanlar getirecek bu nedenle ihtiyar heyetimizden bir arkadaşımızca kaleme alınan aşağıdaki yazıyı yayınlamayı uygun buluyoruz. Sahiden Bi Haber'de beraber karalasak ya?

Bu sınavı kazanmalıyım. Evet kazanmalıyım. Sınavı kazanmak derken? Yani hangi bölüm, üniversite, şehir? Kim için, kimin kazanma bakış açısına göre?

Artık şu sınav sonuçlarım gelsin. Yeter ama yerim belli olsun. Sahi senin sonuçların mı? O sıralama doğru mu? O sınav seni gitmen gereken yere mi götürüyor?

Harç kalkmış. Yok, kalkmamış. Kayıt ne zaman, nerde kalcam ki? Var mıdır tanıdık aynı yeri kazanan?

Dondurup bir daha mı hazırlansam? Çok çalışıp yatay geçiş mi yapsam? Eee ben bu bölümü başlamışken bitiriyim de bitirince ne yapcam ?

Eee üniversite o kadar da zor değilmiş vizeler iyi geldi, daha az mı kassam? Eee dersleri kasmasam da ne yapsam?

İşte buradan sonrasını ben anlatayım. İzmir büyük, seçenek çok. Neler yaparsın neler.

Mesela sabahlara kadar mekan mekan gezer sonra öğlene kadar yatar süslenip arkadaşlarınla ‘kahvaltıya’ gidersin. Sonra derse uğrarsın ama hoca çok sıkıcı olduğundan zaten sınıfta kalsan da senin için bişey değişmiyodur kesin. Bu nedenle çıkar bi de akşam için hazırlanır Alsancak yolunda ilerlersin. Tabi gün geçtikçe kılık kıyafete, makyaja (kadınlar için) yatırdığın para artarken sen de ilk tatilde evde bi şok yaşatırsın.

Belki aradığın arkadaşları bulamamış, sırf yalnız kalmamak için de milletin kahrını çekemeyeceğin için kendini internete, oyunlara vermişsindir. Belki de lise de daima görüşeceğini ve aynı ilgiyi bulacağını düşündüğün arkadaşların gittikleri şehirdeki yoğunluklarından seninle bu yalnızlığı paylaşamamış depresyonu eşiğine gelmişsindir. Ders mi? Sanki sınıftakiler sana tuhafmışsın gibi bakıyolar boşversene. Zaten gitmek istemiyo musun?

Ya da… haberim var geçen bi afiş gördün di mi? Bi kere de kağıt uzattılar ama sen yine reklam kağıdı sandın almadın sonra fark ettin. Aslında sen kitap okumayı da severdin şu sınav maratonundan önce. Hatırlıyorum, sen o dizilerde tikilere değil düşüncelere özenirdin hep. Aslında üniversiteye gelince kulüplere üye olmaya, kültür sanat etkinliklerini, kurslarını takip etmeye kalktın ama olmadı işte. Tek olmuyor, hem istediğin sponsor aramak, konsere gitmek değil sadece. Hani o afiş vardı ya peşine düş. Çok ciddiyim. İnan başka bir hayat var. Kardeşlik var, paylaşmak var, bilim var, umut var. Ayrıca haberim yok sanma senin karaladığın şeylerde vardı kağıtlara. Kalemleri kırmadan, sinirden arkalarını ısırmadan Bi Haber’de birlikte karalasak ya.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder