21 Şubat 2013 Perşembe

DUMANI ÜSTÜNDE!

Aslında yalan söylüyoruz başlıkta. Sizlere tanıtacağımız kitaplar yeni olsalar da öyle dumanı üstünde de değil. Başlığı ilgi çekici olsun ve bizi de gaza getirsin diyerek böyle attık. Gaza geldik mi? Evet. Şöyle ki; uzun süredir. 'orada bir site var uzakta/ o site bizim sitemizdir/ ziyaret etmesek de/ yazı yazmasak da/ o site bizim sitemizdir.' dizeleri içerisinde yad ettiğimiz fanzin sitemize yazı girişi yapmış oluyoruz ve ardından da diyoruz ki, 'yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır'. Neyse bizle ilgili kısmı geçip kitaplarla ve dolayısıyla sizle ilgili kısma gelelim. Kitaplardan ilki 'Küreselleşme, Medya, Toplum' isimli kitap bir derleme aslında. Çeşitli başlıklardan oluşan 10 tane makalenin bir araya getirilmesiyle oluşan kitap medyanın dilini anlamamıza yardımcı olacak nitelikte. İkinci kitap ise efsane diyebileceğimiz bir eser. Mahir Çayan'ın el yazması metinler temize çekilerek bir araya getirilmiş 'Toplu Yazılar', Devrimci Yol'un 1978'de ki ilk baskısının ardından tekrar basıldı. Kitap dünyayı ve dünyanın Türkiye'sini anlamak isteyenler ve devrimci pratik ile devrimci teorinin, Marksizmin en temel koşullarından olan 'somut koşulların somut tahlili' ilkesi ışığında nasıl Türkiye'ye özgü yorumlanması gerektiğinin kanıtı niteliğinde. İşte bu nedenle hala önemini koruyan bir eser. Dediğimiz gibi döndük, hemde çok devrimci şekilde döndük.

Bi Haber Fanzin İHİTİYAR HEYETİ



KÜRESELLEŞME, MEDYA, TOPLUM
BirGün Kitap İletişim Dizisi'nin ilk kitabı, 'Küreselleşme, Medya, Toplum' çıktı.

BirGün Kitap İletişim Dizisi Editörü Erdal Dağtaş tarafından derlenen, Küreselleşme, Medya ve Toplum kitabında tüketim kültürü, medya ekonomi politiği, reklam ve dizi analizleri, sosyal medya üzerine yazılar yer alıyor.

10 ayrı makalenin yer aldığı derlemede yer alan yazılar şunlar:

*Küreselleşme, Medya, Toplum İçin Giriş
Erdal Dağtaş

*Türkiye’de Medya Tekelleşmesinin Ekonomisi ve Medya Siyasaları
M. Selahattin OKUROĞLU

*Tüketim Kültürü ve Reklam: Yaygın Basının Cumartesi Eklerindeki Reklamlar Üzerine Bir Değerlendirme
Asuman KAYA

*İdeolojik Yeniden Üretimi Reklamın Şiirselleşmesi Üzerinden Okumak
Hakan TARHAN

*Küreselleşmenin Boyutlarının Türkiye’deki Televizyon Ana Haber Bültenlerindeki Yansımaları: NTV, SHOW TV ve TRT 2 Örnekleri
Gülsüm ÇALIŞIR

*Yerli Dizilerde Aile Kavramının Sunumu: Çocuklar Duymasın Dizisi Örneği
Ece ERDENK

*Küreselleşme Çerçevesinde Medya Ortamındaki Tektipleşmenin Magazin İçerikleri Üzerinden Çözümlenmesi: Tekelleşmiş CNN, Hürriyet ve Izvestiya Haber Ağları Örnekleri
Erdal DAĞTAŞ-M. Selahattin OKUROĞLU

*Yeni Medya Aracılığıyla Sunulan Yaşam Biçimleri: “Twitter Üzerinden Hilal Cebeci Örneği”
Ozan YILDIRIM

*Facebooktaki “Mış Gibi” Yaşam Biçimlerinin Yayınlanan Fotoğraflar Üzerinden Çözümlenmesi
Arzu BAYAR

*Mekânların Tüketimi: Eskişehir’deki Konulu Kafeler Üzerine Bir Değerlendirme
Latif BİLGİLER

*Turistik Mekânların Tüketimi: Antalya-Belek’teki Beş Yıldızlı Otellerin Basındaki Tanıtımları ve Alımlanması Üzerine Bir Çözümleme
Gizem BÜYÜKDERECİ

Küreselleşme, Medya, Toplum
Derleyen: Erdal DAĞTAŞ
BirGün Kitap Yayınları
Atatürk Bulvarı No:127 Kat:10 Bakanlıklar-Ankara (03124152326)




MAHİR ÇAYAN 'TOPLU YAZILAR'
Türkiye devrimci hareketinin tarihine damgasını vuran Mahir Çayan'ın 'Toplu Yazılar' kitabı BirGün Kitap tarafından yayına hazırlandı.

Mahir Çayan'ın yazıları, 72'de Kızıldere'de katledilmesinin ardından o dönemin devrimcileri arasında 'teksirlerle çoğaltılarak' okunup tartışıldı. Ocak 1978'de DEVRİMCİ YOL yayınları tarafından bunlar derlenerek, Mahir Çayan'ın 'el yazmaları' üzerinden yapılan bir çalışma sonucunda 'Toplu Yazılar' olarak yayınlandı.

BirGün Kitap, 'Toplu Yazılar"ı Devrimci Yol'un baskısını takip ederek yayına hazırladı. Bir anlamda 35 yıl sonra kitabın ikinci baskısı yapıldı.


İsteme Adresi:
Atatürk Bulvarı No:127 Kat:10 Bakanlıklar-Ankara
Tel: 0312 425 13 16





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder