21 Temmuz 2012 Cumartesi

TİYATRODA ÖZELLEŞME

Recep Tayyip Erdoğan “Devlet tiyatrolarını özelleştireceğim.” dedi.Peki nedir bu adamın devlet tiyatrolarıyla alıp veremediği? 

Yaptığı bir açıklamada devlet tiyatrolarının yönetime verip veriştirdiğini söylüyor RTE. Eleştiriyle verip veriştirmeyi karıştırmış anlaşılan.Tiyatro muhaliftir ve farkındalık yaratır.Tiyatro sanatçıları devletten maaş alıyor diye muhalefet etmeyecek değiller ya. RTE’nin de bunu bildiğini biliyoruz zaten, bunu bildiği için tiyatroları özelleştirmek istiyor aslında. AKP iktidara geldiğinden beri insanların hakları daha fazla gasp edildi. Tabi buna karşılık toplumsal muhalefette gelişti. Bu nedenle tiyatrolar geceleri uykularını kaçırıyor olabilir. 

Tiyatro oyunu sergilemek masraflı bir iştir.Dekoru, sahnesi, kostümü, tiyatro sanatçılarının yaşamını devam ettirebilmek için aldığı ücret… Tiyatrolar özelleşince masrafları karşılamak için oyun fiyatları oldukça artacak ve tiyatrolar var olan sayının altına düşecektir.Bu nedenle halkın büyük bir bölümü çok kısıtlı imkanlarla tiyatroya gidebilecek hatta belki de hiç gidemeyecek.Böyle olunca da insanlarda farkındalık yaratacak önemli bir sanat dalının önü kesilmiş olacak.Yani tiyatroların özelleştirilmesinin istenmesinin asıl nedeni AKP hükümetinin KORKU sudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder